Thai masszázs

Thai masszázs

(nuad thai, vagy nuad bo rarn) egy hagyományos ázsiai gyógyító eljárás, ami ötvözi az akupresszúrát, az indiai Ájurvéda elveit és bizonyos jógapozitúrákat. Alapjait az úgynevezett energia vonalak (Sen-lines) adják, melyek gyakorlatilag megegyeznek a jógában elfogadott nadikkal. Jellemzően a földön, matracon, kényelmes ruhában, esetleg kifejezetten masszív, alacsony és széles asztalon végzik.

Dinamikus thai masszázs

A Gaia Élmény különlegessége, amit Kata masszőrünk több éves angliai tartózkodása idején sajátított el.
Az ízületek finom kimozgatására koncentrál ringató fogásokkal. Nem elég laza, kötöttebb emberek, esetleg már kopottabb ízületek kimozgatásával elérjük a beszűkült ízületi pályák bővítését. A már megszokott thai masszástól eltérően ez sokkal gyengédebb, ízületeket, gerincet, csigolyákat kímélő holisztikus technika.

Célja visszaadni a mobilitást, a mozgás szabadságát, megerősíteni az idegpályákat az agy és a test minden szervrendszere között.


A dinamikus vagy osteo-thai David Lutt és Chayute által elindított új ága a thai masszázsnak, mely kombinálja a tradicionális thai masszázs technikáit az oszteopátia precíz és gyengéd érintésével, hidat teremtve kelet és nyugat között.

Jótékony hatásai:
– Csökkenti az izom feszültséget és a stresszt, a tenziót, a fejfájást, migrént és a hátfájdalmakat
– Serkenti a vérkeringést, javítja az emésztéstAz elme tiszta és friss lesz, a testnek a könnyedség érzetét adja
– Mély és gyors relaxációt biztosít
– Biztosítja a szabad energiaáramlást, az ízületek mozgástartományát növeli, a testben a víz elemet mozgásba hozva ringató technikákkal a nyirokkeringést is serkenti

A tradicionális thai masszázshoz hasonlóan matracon, kényelmes ruhában történik. Érdemes legalább 90 perces kezelési időt választani.

Kombinált thai masszázs

Sokszor a vendég nem tudja eldönteni, hogy számára a stressz miatt a relaxáció a fontosabb, vagy a fájó ízületek kimozgatása. Nekik találtuk ki a kombinált thai masszázst, mely kényelmes ruhában kezdődik tatamin dinamikus thai masszázzsal, melyet masszázsasztalon végzett meleg olajos relaxációs masszázs követ.

Olajos thai masszázs

Az olajos thai masszázs egy később, a nyugatról érkező turisták számára kialakított irányzat, a masszázs különleges mozdulatait szintén a thai energiapályákon végzik. Mivel nyugaton a stresszes életmód miatt ellazulást, relaxációt keresnek az emberek, egyre többen keresik ezt az intenzív, ám pihentető masszázst. Serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést, ellazítja az izomzatot. A vendég hangulata és igénye szerint összeállított aromaolajokkal, terápiás módszerrel történő masszázs. Az aroma olajok megválasztása attól függ, hogy mi a célunk a masszírozással. A thai olajos masszázs 1 vagy 2 órája alatt az egész test regenerálódik és felfrissül.