Evminov gerinctorna

Az Evminov gerinc-rehabilitáció egy Ukrajnában szabadalmaztatott egyedülállóan komplex módszer. Egy speciális gerinc-rehabilitációs padon végzett gyógytorna segítségével rendkívül hatékonyan kombinálja a gerinc regenerálódásához szükséges nyújtó és hátizom erősítő gyakorlatokat.

Az Evminov Profilaktor® egy egyedi fejlesztésű, gyógyászati segédeszköz

Az Evminov gerinc-rehabilitációs pad ® 46 db fa alkatrészből áll! A sílécekhez hasonló, szabadalmaztatott és védett gyártási technológiával, speciálisan előkészített és szárított, csomómentes fából készül. Ez biztosítja a torna során a megfelelő rugalmasságot és terhelhetőséget. Az Evminov gerinc-rehabilitációs pad® terhelhetősége statikusan 600 kg, dinamikusan 140 kg.

Kiknek ajánlott az Evminov torna?

Irodai és ülőmunkát végzőknek: a gyakran helytelen testtartással ülés következtében a gerincoszlop fiziológiás ‘S’-alakú görbülete a nyaki és az ágyéki szakaszon kiegyenesedik, a háti szakaszon pedig fokozódik. A vállak előreesnek, a mellizmok megrövidülnek, a hátizmok megnyúlnak. A deréktájon elhelyezkedő csigolyák és a hozzátartozó porckorongok hatalmas terhelésnek vannak kitéve, ez a hát-és derékfájdalmakon túl hosszú távon deformációkhoz vezethet. Mindez megelőzhető rendszeres tornával, hiszen a gerinc menti kis izmok megerősödnek, egyes gyakorlatok precíz, finom nyújtást biztosítanak, a közöttük végzett pihentető gyakorlat pedig támogatja a porckorongok anyagcseréjét.

Sportolóknak: Sok sportág aszimmetrikusan terheli a testet (tenisz, vívás), míg más sportok esetében nem egyenlő mértékben lesz erős a test izomzata (kézilabda esetében erős hasizom, gyenge hátizom). Ha saját sportjuk specifikus edzései mellett az élsportolók nem fordítanak figyelmet a gerinc izmainak erősítésére, az hát-és derékfájáshoz vagy porckorong problémákhoz és sérülésekhez vezethet.

Gyerekeknek: A mai gyerekek szinte egész nap ülnek. Ha nem az iskolapadban, akkor a monitor vagy tévé előtt, ezért felmérések szerint ma a gyerekek 80%-a tartáshibával küzd. A mozgásszegény, ülő életmódnak köszönhetően a gyerekek a testtartásért felelős izmaikat keveset és helytelenül használják, emiatt egyes izmaik megrövidülnek és feszessé válnak, más izmaik elgyengülnek. A testtartásuk hibás lesz, felborul az izomegyensúly, a gerinc túlterhelődik, és ez az évek során tartáshibákhoz, gerincferdüléshez, porckopáshoz és különböző porckorong problémákhoz vezet. Az Evminov gerinctornával megelőzhetőek a serdülő gyermekeket érintő gerincproblémák, illetve segítségével a már kialakult tartáshibákat és enyhébb gerincferdüléseket is eredményesen kezelhetjük.

Derékfájás esetén: ez már figyelmeztető jelzés a testtől, hogy felborult az egyensúly, esetleg elindultak olyan elváltozások, melyek sérvhez is vezethetnek.

Porckorongsérv esetén: A porckorongsérv (köznyelvben gerincsérv) egy olyan degeneratív probléma, mely mozgásszegény, ülő életmódunknak köszönhetően napjainkra népbetegséggé nőtte ki magát, és már a húszéves korosztályban sem ritka. A porckorongsérv igen fájdalmas tünetekkel jár (nyakból karba, vállba, derékból lábba, lábszárba sugárzó fájdalom, izomgyengeség, kar vagy lábzsibbadás), és hosszú távon az elviselhetetlen fájdalom mellett teljes mozgásképtelenséghez vezet. A drasztikus műtéti megoldás helyett érdemes kipróbálni az Evminov gerincterápiát, mely egy speciális gerincrehabilitációs pad segítségével hatékonyan kombinálja a gerinc regenerálódásához szükséges nyújtó és hátizom erősítő gyakorlatokat.

Az Evminov módszer rendszeres, kitartó gyakorlással megszabadítja a betegeket panaszaiktól, és egy éven belül bizonyítottan elvezetheti őket a teljes gyógyulásig.