Ayurvédikus masszázsok

Az ayurveda az 5000 éves indiai orvoslás. Eredetileg az indiai masszőrök az orvos által elkészített olajokat 2-3 hetes vagy még hosszabb kúrák során adott masszázsok idején vitték fel. Az eredeti keralai masszázs során a kezelés végén minden alkalommal valamilyen melegítő technikát alkalmaznak, mely az olajok beszívódását segíti.

ABHYANGA, a masszázsok királynője

Abhyanga mára nyugaton is egyre ismertebb, és népszerűbb különleges fogásrendszere, mentális stresszoldó hatása miatt.

A masszőr feltérképezi a vendég testtípusát, és annak megfelelő olajokat választ a kezeléshez. Pusztán a meleg olaj érzékelése a testünk legnagyobb szervén -a bőrön- keresztül, már önmagában is csodás érzés. De az ayurveda nem éri be az érzékelés ilyen finomításával, mert a személyre szóló alapanyag (hidegen sajtolt vagy főzött olaj keverékek) kiválasztásával helyre is kívánja állítani a test egyensúlytalanságait. A bőr be tudja fogadni az olajban rejlő minden jóságot, és hatékonyan átalakíthatja őket a testben lévő doshák „számára”. – Felébreszti a test képességét, hogy az öngyógyítást megkezdje. – Az abhyanga érintésterápiája a hormonjainkat kiegyensúlyozottságra készteti. – Felpezsdíti az idegrendszert és fokozza az érzékszervek és a motoros funkciók közötti koordinációt. – Passzív módon erősíti az izmot mindemellett a terápia enyhe nyomása az izmokat lazítja is. – Növeli a bőr fényét, csökkenti a bőr szárazságából fakadó hibáit. Az olajban lévő E-vitamin és más tápanyagok jelenlétének köszönhetően táplálja a bőrt, és ezáltal öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. – Csökkenti a stressz szintjét, és ezáltal elősegíti a jó alvást. – Javítja a vér keringését a testben és növeli az állóképességet. – Tökéletes kenést biztosít minden ízület és szövet számára.

A masszázst lezáró gőzterápia

A masszázst lezáró gőzterápiával a masszázsolaj és bőrünk felszíne újra felforrósodik, ezáltal az abban lévő hatóanyag mélyebben fel tud szívódni.

Navarrakizi rizses batyus terápia

A masszázst lezáró melegítő terápia másik módja ez a rizses batyus kezelés. A masszőr a kezelés előtt speciális rizst főz meg friss tejben, és egy nagy batyut készít belőle. Ezt visszamártogatja a már rizsből kifőtt krémbe, és azzal a vendég teljes testét átkrémezi. Királynői kényeztetés…